H-O Sundberg Stable

Jag och min fru Rosmarie har valt att satsa på ett tävlingsstall med runt 20 hästar, för att kunna ha en närmare och mer personlig kontakt med såväl hästar som hästägare. Med detta upplägg får vi en mycket god kontroll av varje individ både tränings- och hälsomässigt, som är viktigt för att ge varje häst de mest optimala möjligheterna utifrån deras egna förutsättningar. Som hjälp i vår verksamhet har vi Angelica och Linnea som sköter om hästarna så att de varje dag har en toppendag.

Anläggningen

Träningen sker i naturskön miljö där både hästar och människor trivs

Vi bedriver vår verksamhet på träningsanläggningen Nygård i Nykvarn. Nygård erbjuder en 900 m rundbana, en 900 m lång rakbana, en 1500 m lång sandbana med ca 300 meter backe samt miltals med skogsslingor runt den kuperade marken runt Nygård. Många beteshagar ger bra omväxling för hästarna. Närmaste travbanor är Solvalla och Sundbyholm till vilka det är ca 6 mil.

Nyheter från stallet

Selfie Brodde Selfie Brodde

Solvalla 2021-04-16: Årsdebut på bästa vis av Selfie Brodde och Emilia Leo gjorde som vanligt en väl avvägd ritt. Han togs lugnt från start när ett par andra ekipage fightades i högt tempo där framme täten. Med en position länge bland de sista i loppet gick de sedan i tredjespår i ryggar ut på sista varvet. Attacken sattes in fullt ut på upploppet och han stred tappert hela vägen in i mål till segern på nytt rekort 14,3am. Stort grattis till ägare Taxinge Nygårds Fastighet AB m.fl. och skötare Angelica.

I loppet efter var det var inte så långt bort att Angelica skulle få en dubbel som skötare då Golden News visade att han också vintertränat bra och slutade tvåa efter en snabb upploppsstrid.

Dear Matrix Dear Matrix

Eskilstuna 2021-04-13: Äntligen får man lov att säga om kvällens seger för Dear Matrix. Efter många fina insatser men lika mycket strul på olika vis fick hon nu en behaglig resa i täten tillsammans med kusken Magnus Djuse och behövde inte förta sig för att hålla undan för de övriga hela vägen i mål. Stort grattis till ägare Team Jelbe och skötare Rosmarie.

Sultan Norrgård Sultan Norrgård

Örebro 2021-03-21: Idag hade Sultan Norrgård bakspår och fick för ovalighetens skull gå ett lopp i rygg. Kom iväg väldigt bra från start och lyckades inta positionen andrapar utvändigt i rygg på favoriten efter en snabb inledning. Därefter gick det väldigt långsamt en bit. C.a. 700m från mål sattes attacken in och han  övertog ledningen just före svängen. Även om han blev lite bekväm sista biten i ensam majestät blev segern enkel med norsken kvar. Stort grattis till ägare Sundbyholms Fjärrtransporter AB m.fl och skötare Linnea.

One For All One For All

Solvalla 2021-01-13: Stallets första seger för året inkasserades ikväll. Det var One For All som tog karriärens andra seger och det ser ut att bli fler. Han vann enkelt och övertygande från ledningen utan att behöva förta sig, Torbjörn satt
åkandes över upploppet på den snöblandade banan i det vintriga vädret. Stort grattis till ägarna Landborg förvaltning HB och Stall Vanja HB och skötare Rosmarie.

God Jul & Gott Nytt År önskar Team Sundberg

Ole Ole

Mantorp 2020-12-23: Dan före dopparedan gjordes en tur till Mantorps uppesittarkväll med V75. Ole har visat på fin form med två raka segrar och var spelad till favorit i ett lopp som klassades som öppet, men han visade att han bara var bäst. Han öppnade starkt och fick först positionen som andra utvändigt men när en av huvudkonkurrenterna ville gå framåt gíck man före och intog dödspositionen. Tempot hölls uppe men in i sista sväng fick han övertaget på ledaren och sen var det inget snack utan segern blev enkel med 3,5 längder före närmaste konkurrent utan att behöva tömma alla krafter. Segertiden 12,2ak tillika nytt prydligt rekord. Stort grattis till ägare Valbonne HB och skötare Linnea.

One For All One For All

Solvalla 2020-12-16: I karrärens andra start kom den första segern för One For All. Från spår 1 tog han enkelt hand om ledningen och öppnade upp lucka ner till övriga då han var lite ivrig men sen kunde Torbjörn få honom att dämpa tempot så första varvet landade på 17,0. Under slutvarvet ökade de självmant tempot successivt och över upploppet seglade han enkelt ifrån övriga med många längder. Segertiden skrevs till 15,4m. Stort grattis till ägarna Landborg förvaltning HB och Stall Vanja HB samt skötare Rosmarie. 

Ole Ole

Romme 2020-12-11: Ikväll tog Ole andra segern på bara drygt en vecka men efter en lite mer vilsam resa denna gång och med Tomas Petterson i sulkyn. Från sitt bakpår hittade man tredje utvändigt. Tempot hölls uppe i tät och varvet gick på 13,0. När attacken sattes in ut på slutvarvet bjöds de på rygg men tvingades sen ut i fjärdespår i slutet av sista sväng för att hinna först fram till mållinjen. Stort grattis till ägare Valbonne HB och skötare Linnea.
Med oss hade vi även Golden News som håller fortsatt god form. Efter två bra insatser i sulkylopp på V75 startade han åter i monté och slutade 2:a, endast slagen av den undflyende ledaren som man inte lyckades nå.

Ole Ole

Gävle 2020-12-03: Ole stod ikväll för en mycket stark prestation när han segrade på Gävletravet tillsammans med Rikard Skoglund. Från sitt bakspår kördes han offensivt framåt. Första 500 öppnades på 12,4 och då hade han tågat i tredjespår genom första sväng. Ledaren ville inte släppa och sedan försvarade de dödspositionen när en konkurrent ställde frågan. In i sista sväng  övertog Ole ledningen när favoriten attackerade. När den kort senare galopperade var det spel mot ett mål över upploppet. Stort grattis till ägare Valbonne HB och skötare Linnea. 

Charrua Forlan avslutar karriären
Nygård 2020-10-31: I samråd med ägarna har vi beslutat att torsdagens start blev den sista för Charrua Forlan. Han är en pigg, fräsch och levnadsglad 10-åring men för gammal och klok för att ta ut sig sig till max när konkurrensen är så tuff som den är i högsta klassen.

E.J:s Guldsko 2018 E.J:s Guldsko 2018

Vi kommer minnas honom som kämpen och hedershästen som mot alla odds hade kommit till världen och sen blev så bra. Några höjdpunkter under den fina karriären, med säsongerna som fyra- och åttaåring som de bästa, är E.J:s Guldsko, Midsommarloppet, Bergslagsloppet och försökssegern i Sweden Cup 2018, men även lopp som andraplatserna i Fyraåringseliten och Solvalla Grand Prix 2014.

Totalt blev det 105 starter: 26-23-11, 4 226 700kr intjänat och rekordet 09,7ak.

Vi tackar ägarna för förtroendet när vi nu med varm hand lämnar tillbaka honom till uppfödaren Sandra Gordon där han återförenas med sin mamma och får fortsätta sitt liv med att gå och mysa i hagen och på långa skogspromenader.

Selected News & Angelica  www.solvalla.se Selected News & Angelica www.solvalla.se

Solvalla 2020-10-25: Idag var det dags för semifinal i Breeders Crown och den här gången hade vi lite flyt efter en hel del stolpe ut under säsongen. Armani Degato sprang på i full fart i ledningen första varvet och Selected News satt lugnt i fjärdepar utvändigt. Ut på bortre långsidan satte Revelation in attacken i tredjespår och Selected hakade på där bakom. De blev utknuffade i fjärdespår en bit men rundade ändå de övriga och de två duellerade sedan upploppet ner. Ingen ville förlora men Selected News tog sig förbi sista stegen och satte nosen först på nya rekordet 12,2 am. Stort grattis till segern och finalplatsen säger vi till ägare Stall Mälarturf (Kjell Eriksson) och skötaren Angelica samt uppfödarna Nordlund Ulf, Landin Tomas & Granberg Roberto.
Segerintervju nedan:

Sultan Norrgård Sultan Norrgård

Solvalla 2020-10-14: Sultan Norrgård inkasserade ikväll karriärens första seger. I debuten förstod han inte riktigt vad det handlade om och lyckades inte svara när en konkurrent kom lite längre ut i banan men idag gick det bättre. Torbjörn körde offensivt framåt som första häst i andraspår och när favoriten attackerade i mitten av loppet svarade de ut den och övertog samtidigt ledningen. Dessa två duellerade sedan ända in i mål och Sultan svarade duktigt och vann klart. Stort grattis till ägarna Sundbyholms Fjärrtransporter mfl. och skötaren Linnea.

Epona Epona

Mantorp 2020-10-05: Epona gjorde comeback efter ett år sedan förra starten. Det fungerade inte då och hon fick en paus och extra tid och kom tillbaka fint nu. Hon var lite ivrig från start och tog några galoppsteg när man vände upp men tog sen trav och kom iväg fint. Placerade sig i 3:e par invändigt där hon fick en väldigt fin resa. Ca. 550m från mål kom luckan perfekt och de smet ut i 2:a par utvändigt. In på upploppet sattes attacken in och Epona klev säkert förbi till segern. Stort grattis till ägaren Erna van Doorn och skötaren Angelica.

Selfie Brodde Selfie Brodde

Solvalla 2020-09-16: Selfie Brodde gör det igen, 3:e segern i fjärde starten i år! Första starten över kort distans och det gick undan värre i täten och Selfie låg länge längst bak i det mycket utdragna fältet. 700 kvar styrde man på framåt och tog upp jakten på den undflyende ledaren som blev stum sista biten. Med klart bästa farten sista biten blev segermarginalen för Selfie och Emilia till slut 1,5 längd på tiden 14,0ak. Stort grattis till ägarna Taxinge Nygårds AB m.fl och skötaren Angelica.

Selfie Brodde Selfie Brodde

Romme 2020-08-31: Vi stänger augusti med ytterligare en seger och totalt 7 på 20 starter. Selfie Brodde verkar ha hittat rätt på travbanan med sadel på ryggen och ikväll tog han en ny övertygande seger. Första varvet gick bara 18,0 men ledaren ville inte släppa. De gick ner i rygg en liten bit men placerade sig tidigt i dödens. Ut på sista varvet satte de press på ledaren, övertog ledningen in i sista sväng och seglade snabbt ifrån med många längder. Mållinjen passerades avtannandes med krafter kvar och stor marginal till konkurrenterna. Stort grattis till ägarna Taxinge Nygårds AB m.fl och skötaren Angelica.

Harvard Student Harvard Student

Solvalla 2020-08-26: Vissa dagar är bättre än andra och idag var en riktigt bra. Båda våra hästar stod för väldigt starka insatser. Selected News har ju redan bevisat att han är bra. Motståndet innehöll flera årgångstoppar men han var lika tuff som vanligt och med sista 1400m i dödens klev han bara ifrån över upploppet till en enkel seger. Stort grattis till ägaren Stall Mälarturf och skötaren Angelica. 

Loppet efter gjorde även Harvard Student en väldigt stark insats. Hon fick gå i dödspositionen hela vägen fram till sista sväng då hon övertog ledningen. Favoriten som hittat ut från rygg ledaren när utvändiga hästen galopperade kom flygande och försökte ta sig förbi men Harvard Student visade på vinnarskalle och höll nosen först. Övriga konkurrenter var akterseglade. Stort grattis till ägare Bro Byggnads AB och skötare Linnea.

Nedan hittar ni segerintervjuer som Solvalla lagt upp på sin youtubekanal. Har även länkat till kvalloppet där Sultan Norrgård fick inta travovalen för första gången och gjorde det med bravur.

Golden News Golden News

Bollnäs 2020-08-21: En montéseger till, den femte för stallet i år och den andra för Golden News på tre försök. Den här gången gick resan till Bollnäs och Susanne Osterling satt upp i sadeln. Ett väl ridet och disponerat lopp mestadels i andraspår och dödens men in i sista sväng sattes attacken mot ledaren tillika favoriten in. In på upploppet hade de övertagit ledningen och höll sen undan hela vägen in i mål. Stort grattis till ägarna Nordlund Ulf, Landin T & Granberg R och skötare Angelica.

Selfie Brodde Selfie Brodde

Sundbyholm 2020-08-17: Äntligen får vi lov att säga idag igen. Selfie Brodde som det strulat mycket för och som givit oss en del gråa hår fick travet att stämma och hålla ihop hela vägen i debuten under sadel. Snyggt ridet av Emilia Leo ledde han loppet från start till mål. Loppet såg ganska odramatiskt ut och han bet ifrån sig bra när konkurrenterna försökte utmana. Stort grattis till ägarna Taxinge Nygårds Fastighet AB m.fl. och skötaren Angelica. 

Charrua Forlan Charrua Forlan

Lindesberg 2020-08-16: Gamle hedershästen Charrua Forlan fick äntligen besöka vinnarcirkeln igen. Det är tufft när man är uppe högsta klassen, särskilt under sommaren så den här gången fick han gå ut i ett mindre lopp. Trots flertalet tillägg så blev det just ett sånt lopp som man hade kunnat hoppas på på förhand. Kördes lugnt från start, rundade några av konkurrenterna i mitten av loppet. Ut på sista bortre långsidan sattes attacken mot ledningen in och sedan var det spel mot ett mål och överlägsen seger. Gott för självförtroendet att trots dryga 3 km få känna sig stark och bäst till slut. Stort grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.

Selected News och Angelica på Solvallas Instagram Selected News och Angelica på Solvallas Instagram

Solvalla 2020-08-14: Efter att ha varit lite för laddad från start förra gången med startgalopp som resultat gick Selected News ut i ett lunchlopp på Solvalla för att matchas vidare mot Kriteriet i höst. Istället för att möta tuffa årgångskamrater mötte han istället äldre hästar med mer rutin vilket oftast är svårt men de åkte ut med bra känsla. Han togs lugnt från start och styrdes sen fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål. Tempot ökades och de var två hästar som lämnade de övriga. Efter att ha gått ner i rygg på ledaren i sista kurvan sattes den slutliga attacken in och Selected News visade återigen på sin fina vinnarskalle när han satte nosen först på mållinjen, på den fina segertiden 12,7a 2140m. Stort grattis till ägare Stall Mälarturf och skötare Angelica. 

Real Caviar Real Caviar

Örebro 2020-07-30: Ny seger för Real Caviar. Denna gång körde man sig till ledningen via 10,3 första 500m. Väl där kunde man dämpa tempot och sedan gå undan säkert till slut. Hon bröt ut en del främst på rakorna och det finns att slipa på med denna speciella dam men kul att hon har skött sig nu igen. Stort grattis till ägare Stall Vanja HB och skötare Gabriella. 

Golden News Golden News

Axevalla 2020-07-18: Fin form på stallet just nu och inte minst i monté. Idag var det dags för Golden News att debutera i diciplinen och han blev favoritspelad direkt, i detta sista försök till Sommartravsmontén. Emilia Leo satt upp i sadeln med den äran och red smart och snyggt. Loppet blev händelserikt och positionerna varierade, tredje invändigt från början men gick ut först i andraspår när andra red framåt i andraspår. Varvet kvar satte ett par konkurrenter in attack mot täten och de släpptes förbi så positionen blev 2 utvändigt en liten bit innan egen attack sattes in. Eftersom Golden News bröt neråt valde Emilia att rida på innespår i sista sväng i rygg på ledaren och kom sen ut perfekt till attack på upploppet och då de avgjorde enkelt. Stort grattis till ägarna Nordlund Ulf, Landin T & Granberg R, och skötaren Angelica.

Harvard Student Harvard Student

Sundbyholm 2020-07-15: Ikväll var det dags för Harvard Student att ta karriärens första seger. Hon kom till oss efter skada och har därför inte gjort så många starter än. I debuten för oss blev det galopp men idag gick det bättre. Det var lite tveksamma steg direkt från start men man kom iväg okej och hamnade till slut i tredjepar invändigt. Cirka 500m från mål flyttade de ut i andrapar utvändigt men när attacken skulle sättas in i början på upploppet galopperade hästen framför och det var nära galopp även för Harvard Student men som tur var höll hon sig i rätt gångart och spurtade sen enkelt till seger. Stort grattis till ägare Bro Byggnads AB och skötare Linnea. 

One Two Beat - Emilia Leo One Two Beat - Emilia Leo

Årjäng 2020-07-11: One Two Beat verkar trivas utmärkt under sadel och tog idag andra segern i tredje montéstarten (med en andraplats sist). Idag reste man hela vägen till Årjäng för ett nytt försök i Sommartravsmontén och det var verkligen värt resan.
Emilia fick invändigt svar från start men red resolut vidare till tät. Tempot hölls ganska högt hela vägen och från 500 m kvar var de två hästar som seglade ifrån övriga. Han utmanades ordentligt över upploppet men kämpade och höll undan trots att Emilia inte fick ur rycktussarna. Segertiden blev fina 12,5ak. Med denna seger har han en säker plats i finalen av Sommartravsmontén i Rättvik 1 augusti. Stort grattis till ägarna i Stall Duo och skötaren Linnea. 

Twitter från HOS Stable