H-O Sundberg Stable

Jag och min fru Rosmarie har valt att satsa på ett tävlingsstall med runt 20 hästar, för att kunna ha en närmare och mer personlig kontakt med såväl hästar som hästägare. Med detta upplägg får vi en mycket god kontroll av varje individ både tränings- och hälsomässigt, som är viktigt för att ge varje häst de mest optimala möjligheterna utifrån deras egna förutsättningar. Som hjälp i vår verksamhet har vi Angelica och Linnea som sköter om hästarna så att de varje dag har en toppendag.

Anläggningen

Träningen sker i naturskön miljö där både hästar och människor trivs

Vi bedriver vår verksamhet på träningsanläggningen Nygård i Nykvarn. Nygård erbjuder en 900 m rundbana, en 900 m lång rakbana, en 1500 m lång sandbana med ca 300 meter backe samt miltals med skogsslingor runt den kuperade marken runt Nygård. Många beteshagar ger bra omväxling för hästarna. Närmaste travbanor är Solvalla och Sundbyholm till vilka det är ca 6 mil.

Nyheter från stallet

Solvalla 2021-10-20: I veckan har nyheten blivit offentlig om att licensen lämnas in vid årsskiftet men det är verkligen inte pga. brist på fina hästar eller stallform. Ikväll blev det en dubbel och först var det Selfie Brodde  som ledde varje meter av loppet. Han blev lite pigg efter en tryckare i inledningen men han var tveklöst starkast och vann med många längder, som vanligt med Emili Leo i sadeln. Emilia och Selfie har varit på plats i årets samtliga 9 starter tillsammans varav 5 vinster. Stort grattis till ägare Taxinge Nygårds Fastighet AB, m fl  samt skötare Angelica. 

Inför kvällens tävlingar har känslan varit bra med förhopnningarn om att Selected News skulle vara tillbaka i god form och visst var det en skön avslutning på kvällen att han fick bevisa det också. Tillsammans med Magnus Djuse hittade han en fin position som 3:e i andraspår när alla positionerna var intagna. 700m kvar till mål gick han framåt som första häst i tredjespår och in på upploppet klev han förbi den ledande storfavoriten till segern. Stort grattis till ägare Stall Mälarturf och skötare Angelica. Segerintevjun nedan:

Solvalla 2021-10-13: Allt stod inte rätt till i senaste starten men ikväll var Gambino Brick tillbaka i bra slag igen. Oskar kunde inte göra annat än att bara åka med när "Gabbe" klev iväg från start och tog hand om ledningen. Med senaste insatsen i minnet släppte man välvilligt över när frågan kom från en av favoriterna. In på upploppet kom luckan och när tussarna rycktes kom den extra kicken som gjorde att han avgjorde ganska säkert i mål till karriärens andra seger. Stort grattis till ägare/skötare Linnea Persson som drömt och jobbat för detta sedan auktionskatalogen kom för drygt 2 år sedan.

Havana Boko & My Havana Boko & My

Gävle 2021-10-05: Efter senaste starten i maj fick Havana Boko en tävlingspaus och annan typ av träning ett tag och ikväll var hon tillbaka med besked. Hon fick ingenting gratis utan sökte sig långsamt framåt som första häst i andraspår tills hon slutligen låg utvändigt om ledaren. I avslutningen på loppet kunde ingen annan haka på utan hon övertog ledningen in i sista sväng och seglade ifrån till överlägsen seger. Stort grattis till Björn men särskilt My som gjort mesta jobbet själv med sin Havana.

Solvalla 2021-09-10: Väldigt nöjda med Great Skills ikväll och hon är med i finalen i Oaks om drygt två veckor! Efter en tuff inledning i tredjespår genom första sväng från 8:e spåret bakom bilen landade hon till sist i dödens. Hon hade slagit ledaren in i sista kurvan och övertog ledningen men bakom hade en tuff konkurrent liftat med hela vägen och spurtade förbi till slut. "Greta" föll dock med flaggan i topp och vi är med i final vilket var det viktigaste. Efter sedvanlig otur i spårlottningen (spår 12) får vi hoppas att det är vår tur att ha turen med oss i själva finalen. 

Selfie Brodde Selfie Brodde

Solvalla 2021-09-08: Ny montéseger ikväll för Selfie Brodde - den fjärde i åttonde starten i år och bara en gång utanför pallen. Loppet öppnades i hög fart och Emilia och Selfie placerades som tredje ekipage på innerspår som sen blev rygg ledaren när favoriten gick ut i dödens. När den sen dryga 500m från mål satte press på ledaren kunde Selfie glida ut i rygg och runda ledaren och sätta in full attack på upploppet. Segern blev enkel med 4 längder i fin stil hela vägen in i mål. Stort grattis till Taxinge Nygårds Fastighet AB, m fl och skötaren Angelica. Segerintervju nedan:

Great Skills Great Skills

Solvalla 2021-08-25: Femte starten - femte segern (!) för Great Skills ikväll då hon för första gången fick bekanta sig med Per Lennartsson i sulkyn. Loppet leddes i stort sett hela vägen. Hon var lite bekväm på upploppet men tog i igen när en häst närmade sig utvändigt. Hon fortsätter att övertyga och även om segermarginalen var mindre var det ändå en säker seger. Nu håller vi tummarna att allt är fortsatt väl med henne framöver så siktar vi självklart mot Oakskvalet där Per får fortsätta sköta tömmarna. Stort grattis ägare Bro Byggnads AB, uppfödarna som också var på plats samt skötaren Angelica. Segerintervjuerna från vinnarcirkeln nedan:

Gordon Brodde Gordon Brodde

Sundbyholm 2021-08-17: Somliga segrar är större än vad man kan tro. Många hade gett upp när Gordon Brodde hade kört fast i tidigare regi men han hade visat stor kapacitet och ägarna ville ge honom en chans till med hjälp av ett miljöombyte. Han kom till oss i juni 2020 och därefter har lugn och tålamod varit ledorden. Efter två godkända kvallopp var det så dags för comeback ikväll. Han gick inte att hejda från start utan stack iväg till tät och drog ifrån de övriga i början av loppet. Efter ett varv kunde de släppa ledningen och han lugnade ner sig lite i rygg. Ledaren försökte rycka undan in på upploppet men när Gordon fick attackorder stegade han enkelt förbi till segern. Stort grattis till alla delägare via Easy KB och skötaren Rosmarie.
Med oss till Sundbyholm hade vi även Jean P.Hill som skötte sig fint och "vann" kvalet som gick före tävlingarna. Länk till loppen nedan:

©solvalla ©solvalla

Solvalla 2021-07-26: Det är svårt att finna nya ord om fantasiska Great Skills! Många superlativ blir det. Hittills har hon i varje fall gjort allting rätt. Idag fick hon öppna 07,9 första 500m med tredjespår i första sväng för att nå ledningen men sen har hon ändå inga problem att själv lugna ner sig och dämpa tempot. Avslutade i säker stil på 12,0 sista 500 och segertiden skrevs till 13,6am. Hur cool och lugn som helst efteråt och hon vet ju inte annat än att besöka vinnarcirkeln innan man ska hem till stallet igen. Återigen stort grattis till ägare Bro Byggnads AB och skötare Angelica. Segerintervjuer nedan:

Great Skills Great Skills

Solvalla 2021-07-13: Great Skills entrade idag huvudstadsbanan för första gången och gjorde samtidigt debut bakom startbilen. Det var inget som bekom "Greta" som skötte sig exemplariskt och loppet blev i stort sett en repris på förra starten. Togs lugnt från start och övertog tidigt ledningen, pullade upp en bit och "joggade" sen slutvarvet på underkant 1.12. Stort grattis till ägare Bro Byggnads AB och skötare Angelica. Segerintervjun nedan:

Great Skills Great Skills

Visby 2021-06-21: Vi gjorde en utflykt med några hästar till Gotland och Visbytravets tävlingar denna varma sommarkväll.
Först ut var Great Skills som gjorde karriärens andra start och tog även sin andra seger. Ensam med springspår på start och inga hästar på 20m tillägg så kunde man volta som man ville och kom iväg lugnt och stabilt. Efter att ha haft uppvisning i debuten släpptes hon utan strid till ledningen och där gjorde de sen sitt eget lopp och vann åkandes till seger på 15,1 m vilket är nytt bandrekord över distansen för 3-åriga ston! Stort grattis till ägare Bro Byggnads AB och skötare Angelica.

Det blev en seger till för stallet och det var Selfie Brodde som var tillbaka i vinnarcirkeln i montéloppet tillsammans med Emilia Leo. Med det helstängda huvudlaget öppnade han raskt på nytt och tog tät. Sen kontrollerade de loppet, några konkurrenter föll ifrån med galopper på vägen och resten seglade de ifrån sista halvvarvet till en överlägsen seger och "målfoto Selfie" som speakern beskrev det. Stort grattis till ägarna Taxinge Nygårds AB m.fl och skötare Angelica.

Sundbyholm 2021-06-01: Vilken kväll! Hur ska man på ett bättre sätt nå milstolpen 1000 tränarsegrar om inte genom att ta en trippelseger på den travbana tränarkarriären en gång startade? Det är en mycket hedersvärd klubb att tillhöra och det är många års slit med ett stall på runt 30 hästar de flesta åren, just så som det har känts bäst! Passar på att skicka att stort tack till alla hästägare som gett oss förtroendet genom åren och till hästskötare och övriga samarbetspartners samt sponsorer som varit med oss på resan!

Så till kvällens prestationer. Kvällen inleddes med en mersmakande 3-årig debutant vid namn Great Skills. De tog det försiktigt från start från knepiga spår 4 vilket gjorde att de hamnade bak vid tilläggshästarna till en början. En galopperande konkurrent höll på att förstöra kvällen i första sväng men "Greta" klarade det fint. Därefter travade hon framåt som första häst i andraspår mot de ledande hästarna som fått ett ordentligt försprång. Avslutningen på 11,5 sista 700m var det ingen som kunde matcha och hon seglade ifrån på ett imponerande sätt till överlägsen seger. Stort grattis till ägare Bro Byggnads AB och skötare Angelica.

Ole - Bella M.J. Ole - Bella M.J.

Nästa 3-åring att ta karriärens första seger var Gambino Brick som även han travade loppet som första häst i andraspår. In på upploppet krigade han sig förbi ledaren och visade på fin inställning när han säkert höll ifrån sig konkurrenter som fått vilsammare resa. Stort grattis till Linnea Persson som äger och sköter.
Så till sist ramades kvällen in med den tredje segern för kvällen och den 1000:e tränarsegern genom Ole som bara var bäst och säkert sprang förbi övriga när attacken sattes in. Forne lärlingen Tomas Petterson körde Ole och själv var Hans-Owe trea med Bella M.J i samma lopp så de körde segerdefiliering/ärevarv tillsammans. Stort grattis till Oles ägare Valbonne HB och skötare Linnea.
Video på loppet och segerdefileringen nedan:

Selfie Brodde Selfie Brodde

Lindesberg 2021-05-23: Selfie Brodde har visat att han trivs och fungerar väldigt bra i monté och idag tog han andra raka segern för året i den diciplinen. Emilia red offensivt framåt från deras 20m tillägg och satt tidigt först i andraspår. 500m från mål kunde ledaren inte längre stå emot och Selfie ryckte åt sig några längder. I det utrdragna fältet var det bara en konkurrent som såg ut att kunna utmana, men det var förgäves för Selfie sprang på lätta ben över upploppet och behövde inte förta sig för att behålla också den på behörigt avstånd. Stort grattis till Taxinge Nygårds Fastighet AB, m fl och skötaren Angelica.

Selected News Selected News

Örebro 2021-05-21: Ikväll äntrade Selected News återigen vinnarcirkeln i och med seger i TeleBolagets Grand Prix för fyraåringar. De kom iväg okej från start och såg ut att få andrapar utvändigt men när Örjan tog upp kraftigt framför blev det tidigt dödens. Där kontrollerades sedan fältet hela vägen och när han fick order att öka på upploppet klev han enkelt förbi ledaren och bevakade att ingen annan kunde utmana. Stort grattis till ägare Stall Mälarturf och skötaren Angelica.

Selfie Brodde Selfie Brodde

Solvalla 2021-04-16: Årsdebut på bästa vis av Selfie Brodde och Emilia Leo gjorde som vanligt en väl avvägd ritt. Han togs lugnt från start när ett par andra ekipage fightades i högt tempo där framme täten. Med en position länge bland de sista i loppet gick de sedan i tredjespår i ryggar ut på sista varvet. Attacken sattes in fullt ut på upploppet och han stred tappert hela vägen in i mål till segern på nytt rekort 14,3am. Stort grattis till ägare Taxinge Nygårds Fastighet AB m.fl. och skötare Angelica.

I loppet efter var det var inte så långt bort att Angelica skulle få en dubbel som skötare då Golden News visade att han också vintertränat bra och slutade tvåa efter en snabb upploppsstrid.

Dear Matrix Dear Matrix

Eskilstuna 2021-04-13: Äntligen får man lov att säga om kvällens seger för Dear Matrix. Efter många fina insatser men lika mycket strul på olika vis fick hon nu en behaglig resa i täten tillsammans med kusken Magnus Djuse och behövde inte förta sig för att hålla undan för de övriga hela vägen i mål. Stort grattis till ägare Team Jelbe och skötare Rosmarie.

Sultan Norrgård Sultan Norrgård

Örebro 2021-03-21: Idag hade Sultan Norrgård bakspår och fick för ovalighetens skull gå ett lopp i rygg. Kom iväg väldigt bra från start och lyckades inta positionen andrapar utvändigt i rygg på favoriten efter en snabb inledning. Därefter gick det väldigt långsamt en bit. C.a. 700m från mål sattes attacken in och han  övertog ledningen just före svängen. Även om han blev lite bekväm sista biten i ensam majestät blev segern enkel med norsken kvar. Stort grattis till ägare Sundbyholms Fjärrtransporter AB m.fl och skötare Linnea.

One For All One For All

Solvalla 2021-01-13: Stallets första seger för året inkasserades ikväll. Det var One For All som tog karriärens andra seger och det ser ut att bli fler. Han vann enkelt och övertygande från ledningen utan att behöva förta sig, Torbjörn satt
åkandes över upploppet på den snöblandade banan i det vintriga vädret. Stort grattis till ägarna Landborg förvaltning HB och Stall Vanja HB och skötare Rosmarie.

Twitter från HOS Stable