H-O Sundberg Stable

Jag och min fru Rosmarie har valt att satsa på ett tävlingsstall med runt 20 hästar, för att kunna ha en närmare och mer personlig kontakt med såväl hästar som hästägare. Med detta upplägg får vi en mycket god kontroll av varje individ både tränings- och hälsomässigt, som är viktigt, för att ge varje häst de mest optimala möjligheterna utifrån deras egna förutsättningar. Som hjälp i vår verksamhet har vi Angelica som sköter om hästarna så att dom varje dag har en toppendag.

Anläggningen

Träningen sker i naturskön miljö där både hästar och människor trivs

Vi bedriver vår verksamhet på träningsanläggningen Nygård i Nykvarn. Nygård erbjuder en 900 m rundbana, en 900 m lång rakbana, en 1500 m lång sandbana med ca 300 meter backe samt miltals med skogsslingor runt den kuperade marken runt Nygård. Många beteshagar ger bra omväxling för hästarna. Närmaste travbanor är Solvalla och Sundbyholm till vilka det är ca 6 mil.

Nyheter från stallet

U.bergs Svante U.bergs Svante

Sundbyholm 2019-03-22: Idag var det vår i luften och det är med spänning vi snart kommer ta ut några hästar som fått lite vila och vinterträning.

Hästarna känns generellt sett fina och det fick vi kvitto på idag när Sigel Doc tog en fin 2:a plats, One Two Beat kändes fin och i uppåtform men blev fast bakom hästar och så inte minst U.bergs Svante som såg till att stallet fick med sig en seger hem. Han verkar trivas bra med Emilia Leo som körde framåt från spår 7 bakom bilen, hittade ner i rygg på ledaren och tog sig förbi denne över upploppet när luckan kom. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB.

Nygård 2019-03-09: Uppdaterat med korta statuskommentarer om samtliga hästar. 

Solvalla 2019-01-09: Selfie Brodde inkasserade karriärens andra seger ikväll. Spår 8 autostart är sällan roligt men loppet underlättades av att favoriten galopperade i ledningen i första sväng. Torbjörn körde då resolut mot ledningen och dirigerade loppet så att ingen kom nära. Stort grattis till ägarna Taxinge Nygårds Fastighet AB med flera och skötaren Angelica. Segerintervjun nedan:

U.bergs Svante U.bergs Svante

Solvalla 2019-01-02: Stallet fick en bra start på nya året med 1 seger och 2 andraplatser den första tävlingsdagen. Bella M.J. gjorde på nytt en bra prestation som tvåa från utvändigt om ledaren men bäst resultat fick vi i loppet innan där One Two Beat tog hand om ledningen och stallkamraten U.bergs Svante efter tredjespår i första sväng placerades i dödens. Den fördröjda starten samt de två omstarterna tog nog lite mer på One Two Beat's krafter för Svante (som verkar trivas med Emilia Leo) visade sig vara den bästa för dagen och han var den enda som (säkert) tog sig förbi över upploppet. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB och skötaren Agnes.

Expresso Doc Expresso Doc

Solvalla 2018-12-19: Vilken härlig form stallets hästar har just nu och visst är det extra roligt att jobba trots mörker, kyla och slask.

För tredje dagen i rad och vår femte tävlingsdag i följd så fick vi med oss en seger hem. Ikväll var det Expresso Doc som skötte sig finfint tillsammans med Emilia Leo i sulkyn i ett av loppen till Travrondens Guldklocka. Hon körde resolut till ledningen och sista sväng, som spökade för Expresso sist, klarade de också bra och segern blev lätt. Stort grattis till ägarna B. Mobergs Konsult AB och skötaren Angelica.

Emilia Leo managerade därefter U.Bergs Svante till ett andrapris i det andra heatet innan hon till sist även tog hem finalen. Tack för snygga styrningar och grattis till Gulklockan säger vi!

Eldorado B. Eldorado B.

Solvalla 2018-12-18: En ny stark insats av Eldorado B. innebar ytterligare en seger och 100.000kr i prischeck när han tillsammans med Torbjörn Jansson vann Gunnar Nordins Fyraåringslopp. Även ikväll var segerreceptet ledningen hela vägen. Mycket är sagt men för den som missade och vill höra mer kan man lyssna till del av Matteus intervju i Atg Live i Youtubeklippet nedan. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica.

Twitter från HOS Stable