Nyhetsarkiv 2017

Eldorado B. Eldorado B.

Solvalla 2017-12-20: Hästarna känns väldigt fina för dagen och det är såklart roligt att vi också får med oss fina resultat. Ikväll var det Eldorado B. som välförtjänt tog karriärens första seger. Han öppnade bra men fick svar om ledningen så vi backade ner i rygg. Hittade luckan till slut och tog oss förbi invändigt till en säker seger. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica. 
Electrical höll starkt från ledningen efter en snabb inledning men blev nerspurtad av favoriten som fått ett perfekt lopp och slutade 2:a. 

Sigel Garline Sigel Garline

Solvalla 2017-12-17: Tredje raka för Sigel Garline! Segerreceptet var samma som vid de två senaste segrarna med en lugn start och sedan kontroll över fältet från utvändigt om ledaren. Via 13,9 sista 500m över distansen 2.640a gick han undan säkert. Stort grattis till ägren Landborgs Förvaltning HB oc skötaren Rosmarie. Vi var nöjda även med stallets två andra hästar U.bergs Svante och Expresso Doc där den sistnämnde också gick ett lopp utvändigt om ledaren och klev förbi på upploppet. Snöpligt nog blev han upphunnen av en häst långt ut i spåren precis före mål men slutade 2:a på nya rekordet 15,7am. 

Sigel Garline Sigel Garline

Eskilstuna/Solvalla 2017-11-28: Sigel Garline skötte sig fint och visade sin styrka genom att vinna från dödens på nya rekordet 14,4am. Han togs lugnt från start, favoriten körde till spets och "Sigge" satte sedan press på ledaren genom att hålla ett jämnt tempo hela vägen och stegade förbi sista biten. Stort grattis till ägaren Landborgs Förvaltnings HB och skötaren Rosmarie.

Målfoto Expresso Doc Målfoto Expresso Doc

Solvalla 2017-11-10: Expresso Doc tog karriärens första seger i sitt livs andra start. Han skötte sig bra och fick en fin resa i rygg på ledaren. Luckan kom väldigt sent men han sköt till riktigt vasst och hann precis fram på mållinjen. Grattis till ägarna B. Mobergs konsult AB och skötaren Angelica.

Elektra och Angelica Elektra och Angelica

Solvalla 2017-10-15: Elektra gjorde en fin insats idag när hon rundade fram till ledningen in i slutsvängen, gick ifrån övriga och höll undan hela vägen in i mål. Efter några tuffare lopp i och med E3 och Oaks-kval hade hon fått en liten paus inför detta lopp men hon visade att formen är i behåll. Grattis till skötaren Angelica och ägaren Stall Merrimac som även kunde glädjas åt sin Eldorado B. som kom tillbaka starkt efter en tids frånvaro pga. skada. Trots att han kändes lite trög avslutade han runt 13,6 sista varvet i 3:e spår och nådde fram till 2:a platsen. Tror att han kommer mogna och utvecklas med fler lopp framöver.

Sigel Doc Sigel Doc
Solvalla 2017-10-06: Sigel Doc tog karriärens andra seger efter en strålande spurt över upploppet där hon tog ikapp många längder på ledaren och var förbi med klar marginal innan mål (se bilden). Torbjörn Jansson som körde var såklart nöjd med "Dockan" och sa också att han tycker våra hästar är i fin författning. Roligt när vi får utdelning på det också! Grattis till ägarna i Landborg Förvaltnings HB och skötaren Angelica.
Milton Sigel & Jolie Chanel Milton Sigel & Jolie Chanel

Solvalla 2017-09-22: Dubbelseger!
 Milton Sigel fick en kanonstart från springspår på tillägg och hittade andra par utvändigt. Övertog ledningen in i sista sväng och höll sedan undan säkert. Grattis till ägarna Landborg Förvaltnings HB och skötaren Angelica. Vi är även nöjda med Peridot i samma lopp som slutade 5:a från ett lopp längst bak fältet.

I dagens sista lopp fick vår Scarlets Aino-dotter Jolie Chanel ta karriärens första seger efter ledning från start till mål. Som sagt tidigare- hon kommer allteftersom. Grattis till ägaren Torsten Persson och skötaren Rosmarie. Torbjörn Jansson var kusken som, med den äran, lotsade båda vinnarna på ett stabilt sätt.

Largo Largo

Solvalla 2017-09-15: Largo har fin form för dagen och kunde enkelt gå undan på upploppet trots dödens hela vägen. Sista 500 gick 10,7 på den kladdinga banan med oryckta tussar. Grattis till ägaren Stall Vanja HB och skötaren Angelica. I samma lopp var stallkamraten Sigel Doc med och hon fick öppna tufft för att nå spets men kämpade ändå bra och slutade 4:a. Övriga resultat för dagen var ett par 5:e pris och ett par galopper men hästarna känns ändå över lag fina och kommer säkert igen.

U.Bergs Svante U.Bergs Svante

Sundbyholm 2017-08-29: U.Bergs Svante visade senast att formen var i antågande och idag tog han karriärens tredje seger. Han inledde stabilt och hamnade hade till en början i dödens men varvet kvar övertog han ledningen och höll sedan de övriga på ett par längders avstånd hela vägen in i mål. Segertiden skrevs till nya rekordet 14,1am. Grattis till ägaren Stall Vanja HB.

Jolie Chanel slutade 3:a på nytt rekord 16,1m. Det känns att hon tycker att det är kul att tävla och gör så gott hon kan. Har inte riktigt styrkan än men hon blir bättre allteftersom.

Elektra Elektra

Örebro 2017-08-07: Elektra svarade för en fin insats och kvalade in till korta E3-finalen som avgörs den 19/8 på Romme. Hon öppnade bra från sitt sjättespår, nådde spets och släppte sedan till favoriten som hon var nära att ta sig förbi på upploppet men slutade 3a och får starta från spår 12 i finalen. 

Charrua Forlan Charrua Forlan

Sundbyhom 2017-06-21: Vi hade hela 7 hästar till start och i det stora hela var vi nöjda med alla hästarna och det känns spännande för fortsättningen. 

Pricken över i för kvällen var det såklart Charrua Forlan som stod för med sin vinst från utvändigt om ledaren i V86-7. Han har alltid varit en krigare och det är kul när han får utdelning. Grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.

Under "Våra hästar" eller "Bildgalleri" kan ni hitta nya bilder på samtliga startande.

Elektra Elektra

Lindesberg 2017-06-06: Elektra tog idag sin första seger i karriären. Hon har gjort det bra på sistone och idag tackade hon för den fina resan hon fick genom att gå förbi på upploppet till en enkel seger. Grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica. 
Strong Lady Edla och Ekavir gjorde också bra insatser i sina lopp men utan samma tur som stallkamraten nådde de till 3:e och 4:e placering. Som sagt tidigare - hästarna känns fina för dagen.

One Two Beat One Two Beat

Nygård 2017-06-03: Under maj månad startade vi 17 gånger med 8 placeringar topp 3. Hästarna känns över lag väldigt fina för tillfället vilket förhoppningsvis gör att de kommer springa in fina pengar framöver även om det brukar vara lite tuffare under sommaren. 

Sundbyholm 2017-04-25: Idag slapp Largo få hård press i ledningen och kunde då hålla undan till vinst. Lyssna till segerintervjun med Jorma Kontio nedan. Grattis till ägarna Kjell Eriksson & Runar Andersson och skötaren Angelica.

Sigel Doc Sigel Doc

Nygård 2017-04-15: Vi har tävlat på en hel del senaste månaden och formen på hästarna börjar stiga successivt. Vi har sett en del insatser som lovar riktigt gott för framtiden och flera 3:åringar börjar närma sig kval och start vilket alltid är lika spännande!

De senaste veckorna har vi inkasserat 3 segrar. 31/3 vann U.Bergs Svante med Jorma Kontio i sulkyn. 5/4 avlade Sigel Doc maiden efter att heroiskt hållit undan i ledningen efter en tuff inledning. Och så på långfredagen 14/4 gick Charrua Forlan ut i ett passande lopp som han vann enkelt med oryckta tussar och norsk. 

Vi har uppdaterat med små korta kommentarer på varje häst under "Våra hästar". 

Elektra Elektra

Sovalla 2017-03-10: Det var länge sen senaste uppdateringen på hemsidan men nu börjar allt fler hästar komma ut på tävlingsbanan igen.

Idag startade 2 st på Sovalla. Sigel Garline kändes väldigt fin i värmningen men tyvärr spännde han sig i loppet ch galopperade 800 kvar, kom tillbaka bra efteråt. Vi tar nya tag och han får tävla på och skaffa sig rutin.
Elektra debuterade för oss. Fick ett bra lopp men kunde inte haka på en stark vinnare och slutade 2:a. Nöjd med hur hon kändes och tror hon kommer utvecklas fint framöver.