Expresso Doc Expresso Doc

Solvalla 2018-12-19: Vilken härlig form stallets hästar har just nu och visst är det extra roligt att jobba trots mörker, kyla och slask.

För tredje dagen i rad och vår femte tävlingsdag i följd så fick vi med oss en seger hem. Ikväll var det Expresso Doc som skötte sig finfint tillsammans med Emilia Leo i sulkyn i ett av loppen till Travrondens Guldklocka. Hon körde resolut till ledningen och sista sväng, som spökade för Expresso sist, klarade de också bra och segern blev lätt. Stort grattis till ägarna B. Mobergs Konsult AB och skötaren Angelica.

Emilia Leo managerade därefter U.Bergs Svante till ett andrapris i det andra heatet innan hon till sist även tog hem finalen. Tack för snygga styrningar och grattis till Gulklockan säger vi!

Eldorado B. Eldorado B.

Solvalla 2018-12-18: En ny stark insats av Eldorado B. innebar ytterligare en seger och 100.000kr i prischeck när han tillsammans med Torbjörn Jansson vann Gunnar Nordins Fyraåringslopp. Även ikväll var segerreceptet ledningen hela vägen. Mycket är sagt men för den som missade och vill höra mer kan man lyssna till del av Matteus intervju i Atg Live i Youtubeklippet nedan. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica.

Fairchild Fairchild

Sundbyholm 2018-12-17: I livets 11 start tog 3-åriga Fairchild sin första seger. Karriären har börjat lite småstruligt där det inte riktigt stämt och det har varit en del galopper men idag fick Torbjörn och Fairchild till en pangstart från springspår och spårade sedan hela vägen. Tidigare osäkerhet syntes det inget spår av. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Agnes.

Selfie Brodde Selfie Brodde

Solvalla 2018-12-12: Ikväll var det så dags för Selfie Brodde! Karriärens första seger inkasserades när han, till skillnad från tidigare starter, höll ihop aktionen hela vägen. Segerreceptet var ledningen från start till mål och han visade på fin inställning när han svarade  konkurrenterna som försökte komma närmare. Stort grattis till ägarna i Taxinge Nygårds Fastighet Ab m.fl. och skötaren Angelica. Segerintervjun från vinnarcirkeln nedan: 

Sigel Garline Sigel Garline

Solvalla 2018-12-05: I sin andra start efter längre uppehåll fick Sigel Garline återigen segerdefilera. Torbjörn tog det säkert från start och hittade en bra position i andraspår, men efter ungefär ett varv gav de sig av fram till dödens. Trots den utvändiga resan kunde varken ledaren eller övriga rå på Sigel Garline idag som tog sig först över mållinjen i detta rikstotolopp - Klass II försök. Stort grattis till ägarna i Landborg Förvaltnings HB och skötaren Rosmarie. Segerintervju nedan:

Eldorado B. Eldorado B.

S 24/11: Eldorado B. hade lottats till ett bra spår i Solvalla Grand Prix och även om det såklart var bra motstånd så fanns vissa förhoppningar på förhand. Det var också otroligt nära att Eldorado B. fick sätta pricken över i efter en lång säsong  där han har varit med och fightats med de bästa i kullen. Bland annat kan man nämna segern i Fornabodas Fyraåringspris och finalplatserna i Kungapokalen och Breeders Crown. Det blev ändock en fin andraplats idag, slagen med en nos. 250.000kr till på kontot innebär totalt nästan 1 miljon intjänat. Fantastiskt att han har så bra form med tanke på att han faktiskt har varit igång och tävlat med framgång ända sedan oktober förra året utan någon längre paus. 

Målfoto Bella M.J. Målfoto Bella M.J.

Solvalla 2018-11-21: Stallformen går inte att klaga på och framgångarna fortsatte på onsdagskvällen med en ny dubbel plus en fin andraplats till Editor som kämpade storstilat ute i spåren och återigen gick nytt rekord - 13,7 am. 

Bella M.J. kom igenom fint från start och hamnade efter en bit i 3:e par utvändigt. Drygt 1100m från mål sattes en attack in och det blev ordentlig körning mitt i loppet och hon övertog ledningen. Tempot sista biten var långsammare men hon sträckte hedervärt på sig och höll undan med knapp marginal för en starkt spurtande konkurrent. Stort grattis till ägaren Firma Jarmelid Förvaltning och skötaren Agnes. 

Largo har haft en lång och fin säsong och tog årets 5:e seger och inkasserade ytterligare 60.000kr. Körde offensivt direkt från start till ledningen och höll sen ganska jämnt 12-tempo. Flera konkurrenter försökte utmana över upploppet men ingen tog sig förbi Largo. Stort grattis till skötaren Angelica och inte minst ägaren Stall Vanja HB till den tredje segern denna vecka! Segerintervju efter Largos lopp nedan:

Real Caviar Real Caviar

Eskilstuna 2018-11-19: Tre hästar till start och vi ramade in tävlingarna med seger i första och sista loppet och därtill en fin 3:e plats till Expresso Doc.

Real Caviar gjorde karriärens andra start och ikväll skötte hon sig fint hela vägen. Spår 4 passade bättre än springspår som i debuten.Hon kördes till ledningen och kunde bestämma tempot. Sista 500m avslutades så snabbt som 12,5 och ingen av konkurrenterna kunde utmana henne. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB och skötaren Rosmarie.

U.Bergs Svante U.Bergs Svante

I sista loppet kunde U.bergs Svante runda sina konkurrenter redan varvet kvar till mål efter ett lågt öppningstempo. Han blev ett tag väldigt ensam där framme men även om ett par kom närmare kunde han enkelt hålla undan med norsken kvar. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB (igen!) och skötaren Agnes.

Segerintervjuerna nedan:

Bella M.J. Bella M.J.

Eskilstuna 2018-10-29: Efter att ha fått ett lopp i kroppen med snällt upplägg senast kunde Bella M.J. idag enkelt ta hand om segern i dagens lopp. Från sitt bakspår såg det först ut som att hon skulle få positionen i andra ytter men då hästen framför galopperade blev det istället dödens. De höll farten låg första varvet för att sen öka tempot successivt och när tussarna rycktes visade Bella på fin inställning och klev enkelt förbi ledaren. Grattis till ägaren Firma Jarmelid Förvaltning och skötaren Agnes.

Eldorado B. Eldorado B.

Eskilstuna 2018-10-21: Eldorado B. fick besöka vinnarcirkeln för femte gången i år efter att ha lett loppet från start till mål. Han är kvick från start och tog sig enkelt till tät. Han brukar alltid kämpa väl och så även idag. Även om det var riktigt nära så tog sig ingen förbi. En regäl genomkörare inför BC semifinal nästa helg. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica.

Editor Editor

Solvalla 2018-10-10: Editor bärgade ikväll karriärens tredje seger. Han fick en bra position i andraspår men körande Torbjörn Jansson valde att köra framåt ca. 1200m från mål. Trög som han är kom han inte förbi hästen utvändigt om ledaren, även om den till en början såg ut att vilja släppa, därmed blev han kvar i tredjespår genom svängen. På bortre långsidan tog han sig dock fram utvändigt om ledaren och med Torbjörn gungandes i sulkyn tog de sig till sist förbi och vann med en nos. Grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica. Segerintervjun nedan (början kom tyvärr inte med).

Stallet passerade för övrigt samtidigt 3 miljoner kronor inkört i år vilket kan jämföras med senaste årens 1,7 och 1,6 miljoner!

Sigel Doc Sigel Doc

Solvalla 2018-09-16: Stallformen är verkligen bra för närvarande och idag bärgades 4:e segern på 3 dagar!

Kontrasterna kan verka stora men alla segrar är betydelsefulla på sitt sätt och idag var det Sigel Doc som gladde med en seger. Med spår 8 bakom bilen hamnade hon hon på vingel från start och hittade inte ner. Kördes då lugnt framåt och fick överta ledningen efter ca.600m. Kändes riktigt fin och höll undan säkert hela vägen in utan att vara tom i mål. Grattis till ägarna i Landborgs Förvaltnings HB och skötaren Angelica.

Charrua Forlan Charrua Forlan

Hagmyren 2018-09-15: Efter en strålande säsong tog idag Charrua Forlan första rikstotosegern för året genom att segra i E.J:s Guldsko. Han öppnade bra från sitt innerspår och lyckades med minsta marginal behålla ledningen. Därifrån var det sedan ingen som kunde hota och när han påmindes om allvaret i sista sväng tog han i över upploppet och gick undan för konkurrenterna. Segerchecken på 200.000kr innebar att Charrua Forlan passerade 1 miljon insprunget i år. Stort grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.