Nyhetsarkiv 2018 I

Elektra Elektra

Romme 2018-09-14: Det blev en lyckosam utflykt till Dalarna på fredags-kvällen där stallet tog en dubbelseger med Torbjörn Jansson som inhyrd kusk. Elektra startade ensam på tillägg men kom igenom bra och hittade 3:e utvändigt efter att flera konkurrenter gjort bort sig. Ca. 600m från mål svepte hon fältet och seglade ifrån till enkel seger. Editor bärgade den andra segern. Torbjörn fick mana på i början för att ta sig till ledningen men väl där sprang han med öronen spetsade framåt. När attackerna sattes in svarade han bra på norsken men var ändå passerad av favoriten i början på upploppet. Då visade han mycket fin inställning genom att kontra tillbaka till enkel seger via 13,0 sista 500m. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica som äger/sköter båda vinnarna!

Charrua Forlan Charrua Forlan

Sundbyholm 2018-08-15: Sin sjätte seger för året bärgade Charrua Forlan ikväll som stor favorit på V86 spelet. Han fick den tuffaste resan utvändigt om ledaren, men kunde enkelt ta sig förbi ledaren och hålla de andra bakom sig över upploppet. Stort grattis till ägarna i La Celeste Ab och skötaren Rosmarie.

Milton Sigel Milton Sigel

Solvalla 2018-07-29: Det blev en trippel till stallet under Solvallas breddloppsdag. Först ut var Editor som öppnade bra, fick en fin invändig resa och var sen den som höll farten bäst hela vägen in i mål. Grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica.
Andra vinnaren för dagen blev Milton Sigel som gjorde montédebut med den äran. Kom iväg bra från start och sprang sen med som 3:a på innerspår. När de två täthästarna började stumna kunde Milton lätt springa förbi och vinna på fina 15,4am. Grattis till ägaren Landborg Förvaltnings HB, skötaren Angelica och ryttaren Agnes.

U.bergs Svante U.bergs Svante

Fullbordade stalltrippeln gjorde sen U.bergs Svante i loppet efter. Han fick gå den tunga vägen utvändigt om ledaren. In i sista sväng pressade han sig till ledningen och endast konkurrenten som liftat med i rygg kunde utmana. Denne kopplade också kort greppet på upploppet men Svante visade bra moral och kontrade tillbaka kort före mål. Grattis till ägaren StallVanja HB och skötaren Agnes.

Largo Largo

Sundbyholm 2018-07-18: Ikväll var det Largo som för fjärde gången i år fick slå spiken i kistan och passera mållinjen som första häst. Det var debut på 3140m men då vi fick överta ledningen tidigt och sedan bestämma i lugnt tempo var det ingen som kunde komma nära i den snabba avslutningen. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB och skötaren Angelica.

Eldorado B. och vinnarcirkeln med Charrua Forlan Eldorado B. och vinnarcirkeln med Charrua Forlan

Lindesberg 2018-07-04: Det blev en väldigt trevlig tripp till Fornaboda travbana och deras V86 tävlingar. Vi selade ut 2 hästar och båda ledde sina lopp från start till mål. Eldorado B. gick ut i Fornabodas fyraåringspris och fick återigen vinna efter många lopp mot hårdaste konkurrens på slutet. Han tog lätt hand om ledningen och svarade favoriten som testade. Sen höll han denne och en annan bra spurtande konkurrent ifrån sig med säker marginal. Grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica. Charrua Forlan var favorit i Bergslagsloppet men det var torskfrossa efter mål. Det hade gått för långsamt mitt i loppet och han hade gott om krafter kvar och sprintade på lite till efter mål. Som tur var så hade vi marginalerna på vår sida, Forlan hade hållit nosen först. Grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.

Rättvik 2018-06-23: Charrua Forlan segrade i Midsommarloppet! Han öppnade kvickt och kom till ledningen. Första 500m nåddes på km-tiden 1.10,0. Värsta motståndaren på förhand, Lionel, fick positionen utvändigt och då var loppet låst. Andra 500m gick i mycket beskedligt tempo. I sista sväng var det fulla linor och Charrua Forlan kunde sprinta undan till en enkel seger. Stort grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.

Charrua Forlan Charrua Forlan

Solvalla 2018-05-26: Charrua Forlan hamnde i det tuffaste försöksheatet till Sweden Cup och stod för en mycket bra insats när han efter en tuff inledning kunde hålla undan för konkurrenterna in i mål på segertiden 1.09,7. I finalen blev det lite för tufft men han kämpar alltid hela vägen och höll till 4:e platsen efter lopp i dödens.
Vi är mycket nöjda med prestationen idag och ser fram emot resten av säsongen. Stort grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.

One Two Beat One Two Beat

Solvalla 2018-05-09: Under kvällens tävlingar tog One Two Beat välförtjänt karriärens första seger. Startade från springspår på 20m tillägg i ett lopp över kort distans. Fick en bra start och var snabbt ikapp ledaren och övertog tätpositionen efter ca. 350m. Tempot hölls ganska jämt och segern kändes säker med både norsken och tussarna kvar. Grattis till ägaren Stall Duo och skötaren Agnes.

Electrical Foto: Mia Törnberg Electrical Foto: Mia Törnberg

 Åby 2018-04-27: Uttagningar till pokalloppen Drottning Silvias och Konung Gustav V:s och vi åkte ner till Åby med 3 hästar utan att tillhöra någon av förhandfavoriterna men med lite förhoppningar om 1-2 finalplatser.

Samtliga visade startsnabbhet och tog ledningen. Elektra fattas det fortfarande en del i och hon blev trött till slut. Eldorado B. fick fel rygg men tog sig fram till en fjärdeplats och därmed vidare till final i Konung Gustav V:s pokal.

Pricken över i var så Electrical som glänste från ledningen i första uttagningsloppet till Drottning Silvias pokal. Hon öppnade mycket raskt och fick visserligen dämpa temot som man ville men sprintade sen undan väldigt lätt via 10,6 sista 500m med både norsk och tussar oryckta. Segertid nya rekordet 13,6 am. Stort grattis till skötaren Agnes och framförallt ägaren Stall Merrimac som har en häst vidare i vardera final!

Charrua Forlan Charrua Forlan

Solvalla 2018-04-17: Charrua Forlan var ute i tufft sällskap i Dartster F:s lopp, ett lopp som stallet vunnit en gång tidigare med Scarlets Aino. Efter en bra start kom Charrua Forlan till ledningen och fick sen lugna tempot och varva på 15,2. Sista varvet gick runt 1.09 och det verkade först som att favoriten Lionel hade greppet men Charrua kämpade som vanligt hela vägen in. Målfotot kunde inte skilja hästarna åt så de fick dela på segern. Segertiden skrevs till 12,2am. Stort grattis till ägarna i La Celest AB och skötaren Rosmarie.

Largo Largo

Solvalla 2018-04-03: Largo tog årets 3:e seger och gjorde det övertygande. Fick överta ledningen tidigt och fick sen köra riktigt långsamt en bit. Tempot ökades därefter succesivt och sista varvet gick på runt 12,5. Han länsade undan över upploppet till en segermarginal som skrevs till 5 längder. Segertiden noterades till det nya rekordet 14,8 auto lång distans. Grattis till ägaren Stall Vanja HB och skötaren Angelica.  

Sigel Garline Sigel Garline

Sundbyholm 2018-03-30: Sigel Garline infriade alla förväntningar och vann enkelt över den långa distansen 3.140m. Togs försiktigt från start och fick positionen först i andraspår. Kördes lugnt fram utvändigt om ledaren och första varvet nåddes på 19,5. Därifrån ökades tempot och knappa varvet från mål övertogs ledningen och ingen kom sen riktigt nära. Mållinjen nåddes på segertiden 16,6 med pisken under armen. Stort grattis till ägarna i Landborg Förvaltnings HB och skötaren Rosmarie.

Charrua Forlan Charrua Forlan

Solvalla 2018-03-27: Charrua Forlan årsdebuterade på ett fint sätt och tog hem segern i Kentucky Fibbers lopp. Han kunde överta ledningen efter en bit och fick bestämma lite där framme. I en snabb avslutning kontrade han tillbaka mot fovariten Sorbet och hade klar segermarginal i mål. Han hade inte gått något tuffare inför denna start och ska gå framåt med loppet i kroppen. Stort grattis till ägarna i La Celeste AB och skötaren Rosmarie.

Nygård 2018-03-17: Våren börjar (väl) närma sig och med det är det dags för fler av stallets hästar att äntra tävlingsovalen vilket vi ser fram emot med spänning.

Hemsidan är uppdaterad med korta kommentarer på alla hästar, presentation av vår nya hästskötare Agnes samt nya bilder på några av hästarna.

Largo Largo

Solvalla 2018-02-21: Stallformen är som sagt god! Ikväll var det Largo som fick visa det genom att sätta nosen först trots ett lopp i dödens. Marginalen blev knapp men det kändes säkert och tussarna sparades till en annan gång. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB och skötaren Angelica. 

Eldorado B. Eldorado B.

Solvalla 2018-02-20: Eldorado B. gjorde det igen. I ett litet fält besegrade han några konkurrenter med betydligt mer rutin och pengar på kontot. Loppet blev visserligen optimalt med rygg på ledaren men man behöver ju inte be om ursäkt när man tar sig förbi ledande favoriten Global Un Poco via 09,8 sista 500m. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica.

Electrical verkar också behålla formen. Hon fick ett snällare upplägg denna gång och det fanns segerkrafter kvar om hon fått lucka på upploppet. Även Milton Sigel hade kunnat sluta riktigt långt fram med lucka. Hästarna känns överlag starka och fina för dagen så det är roligt.

Sigel Garline Sigel Garline

Sundbyholm 2018-02-12: Sigel Garline var fit for fight igen och kunde infria favoritskapet i kvällens lopp. Sin vana trogen gick han fram utvändigt om ledaren efter en bit och seglade sen ifrån övriga till slut. Stort grattis till ägarna i Landborg Förvaltnings HB och skötaren Rosmarie. Segerintervjun från banan nedan:

Eldorado B. Eldorado B.

Solvalla 2018-02-10: Eldorado B. segrade på nytt och den här gången efter en rivstart till ledningen. Där framme i tätpositionen blev han lite onödigt pigg men han visade på fin inställningen när han höll undan hela vägen in i mål. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica. Segerintrevjun nedan:

Eldorado B. och Largo Eldorado B. och Largo

Solvalla 2018-01-17: Två hästar till start och två segrar!

Först ut var Eldorado B. som från spår 11 över 1640m auto var lite utlämnad men han visade sig bara vara bäst över upploppet och vann med en säker längd på segertiden 15,1. Stort grattis till ägaren Stall Merrimac och skötaren Angelica.

Loppet efter var det Largos tur att besöka vinnarcirkeln. Från spår 12 över 2140m voltstart försökte Torbjörn Jansson köra lite framåt men det fanns ingen lucka så han backades sist i fältet. Dryga varvet från mål sökte de sig utåt och fick rygg fram till 300m kvar då attacken sattes in. Han svarade sen fint på övriga hästar som försökte utmana och höll undan med ett huvud. Stort grattis till ägaren Stall Vanja HB och inte minst till skötaren Angelica som alltså tog en skötardubbel!

Segerintervjuerna med Torbjörn Jansson nedan:

Sigel Doc Sigel Doc

Solvalla 2018-01-03: Många hästar till start på Solvalla under tisdagen och onsdagen med blandat resultat och några riktigt fina insatser. Bäst lyckades Sigel Doc som från sitt bakspår i voltstart över 2.140m kom igenom fint till andrapar utvändigt som sedan blev tredje utvändigt. När hon inte hade lagt någon speed från start hade hon en bra spurt till slut som räckte ända till segern. Stort grattis till ägaren Landborg Förvaltnings HB och skötaren Angelica.

Hemsidan har för övrigt uppdaterats med kortfattad status på stallets hästar.