Hans-Owe Sundberg, född i Kumla, utanför Örebro.


-Jag följde i min bror Pers fotspår och hamnade på Örebrotravet där jag arbetade hos Bengt Nilsson och senare även hos P-O Gustafsson. När han flyttade till Malmö -68 fick jag chansen att arbeta hos Håkan Wallner/Berndt Lindstedt. Senare även i Pers popstall som han hade ihop med Sören Landin innan jag 1970 fick ut min licens och blev privattränare åt Stall Rondo. Året därefter utökade jag mitt stall som proffstränare på Sundbyholm som jag blev troget fram till -84 då vi flyttade till Fituna och licensen till Solvalla. 1990 flyttade vi till Nygård och 2002 ville jag och Rosmarie dra ner lite på verksamheten för att ha ett mindre stall med mer personlig prägel. Vi flyttade verksamheten till Taxinge men är sedan 2013 tillbaka på Nygård, Nykvarn. Några av hästar i träning som fastnat i minnet under åren är Royal Scott, Kerstin Scovere, Ickx, Berith Action, Baroness Karsk, Smashing Klipp, Laritz Supergoal och Scarlets Aino.

Rosmarie Sundberg, gift med Hans-Owe.

-Att jag hamnade i travet beror mycket på att mina föräldrar hade, och har, sommarstuga invid Sundbyholmstravet så jag var bl.a hos Sven Eriksson och Åke samt på stuteriet i unga dar. Mamma ville dock att jag skulle ha en riktig utbildning så jag utbildade mig till undersköterska, vilket jag även jobbade som under ett år. När jag sedan träffade Hans-Owe efter att han flyttat till Sundbyholm så började jag jobba hos honom, och sedan dess har vi följts åt genom livet. Vi har tillsammans våra barn André och Angelica.

Angelica Örtlund

Angelica påbörjade sin anställning i stallet oktober 2013.
Hon är redan från början van med stallmiljön då hennes pappa var tränare under uppväxten. Det har i princip varit travstall som gällt hela livet, även om hon provat på andra arbeten så har alltid längtan till det roligaste hon vet - hästarna - tagit henne tillbaka till stallmiljön. Hon har tidigare arbetat hos bla Timo Nurmos, Jarno Koskela och Christer Nyström. 

Linnea Persson


Linnea är uppväxt med närhet till Solvalla och hästarna och travet var tidigt ett stort intresse. Hon kom till oss första gången på praktik under sin skoltid på Berga. Efter studenten jobbade hon flera år hos oss innan hon valde att gå vidare för att se något nytt. Det blev framförallt några år hos Stig H Johansson men sedan januari 2020 är Linnea tillbaka hos oss på Nygård.